Breaking News

RAHSIA TINGKATKAN FOLLOWER DAN LETUPKAN JUALAN DI INSTAGRAMInstagram ni merupakan salah satu platform baru yang masih "fresh" lagi dan tempat golongan muda berkumpul ,berkongsi pendapat serta berkongsi pelbagai idea yang kreatif dan meluangkan masa.

Kini, terdapat 600 juta pengguna aktif di Instagram dan 57% dari pengguna ini akan login setiap hari di Instagram berbanding facebook dan juga kos untuk buat iklan di facebook semakin mahal dan kadar capaian (reach) bagi setiap post di facebook kini sangat sedikit.

Jika anda mahu post anda dilihat oleh ramai orang.. anda kena bayar! Ini juga banyak merugikan anda!

Secara purata juga , kadar engagement bagi setiap post di Instagram, adalah 57x lebih tinggi dari Facebook.. dan 120x lebih tinggi dari Twitter.

Ini bermakna orang lebih suka dan banyak meluangkan masa di instagram.

Oh untuk peniaga baru di instagram.Saya nak berkongsi sedikit tips instagram buat anda.Tips ini adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri selama menjalankan perniagaan di instagram.

1.Gunakan username yang menarik
Tips yang pertama anda perlulah mencipta satu nama@ username instagram yang berkaitan dengan niche ada contohnya pakar tambah susu ibu.

2.Pastikan profile gambar anda menarik.
Bahagian profile gambar ni sangat penting bagi online seller kerana ia dapat mewujudkan kepercayaan pembeli untuk membeli dengan anda.Kalau anda letak gambar kucing mungkin ada yang ragu-ragu nak beli nanti hehe.

3.Selitkan tips dan info
Tips yang ketiga ialah selitkan tips dan info contohnya seperti tips kecantikan dan tips kesihatan.Ini juga dapat menarik minat prospek terhadap produk-produk yang anda jual.

4.Gambar produk yang jelas dan tidak kabur.
Ramai online seller yang ambil langkah mudah dengan" google" gambar produk tersebut dan upload terus di instagram.Sebenarnya inilah yang membuatkan gambar anda kelihatan kabur dan kurang jelas untuk dibaca.Pastikan juga latar belakang produk berwarna putih dan kelihatan kemas ya.

5.Beramah-mesra dengan pengguna instagram lain"
Contohnya seperti meninggalkan komen dan like di post pengguna instagram tersebut tetapi jangan amalkan awas jangan spam IG mereka!.


Rasanya itu saja tips yang saya boleh kongsikan buat anda yang baru bermula dengan instagram .

Tapi sebentar dulu saya ada berita baik buat anda dimana saya ingin kongsikan ebook (Panduan Tingkatkan Followers dan Letupkan Sales di Instagram) .Dalam satu ebook ini anda akan belajar tips berniaga di instagramKlik di sini!
https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=11183_57

Kandungan dalam ebook ini
Bahagian 1 : Instagram 101

Pada bahagian ini, saya akan kongsikan serba-ringkas tentang Instagram. Daripada segi fungsi, ciri-ciri & manfaat yang anda boleh lakukan.

Jangan terkejut! Walaupun anda dah guna Instagram sebelum ini, namun masih ada fungsi anda tak tahu. Tunggu & lihat yer….

Bahagian 2 : Kenapa Kedai Online Instagram?

Untuk pastikan seseorang membuat keputusan memulakan sesuatu. Mereka perlukan sebab yang kuat untuk bermula…

Atas dasar itu, saya wujudkan satu bahagian khas untuk bantu anda bermula. Saya serius nak bantu anda.

Saya tak mahu anda rugikan duit anda untuk ilmu yang tak diamalkan. Pada bahagian ini, saya ceritakan 4 sebab utama kenapa anda perlu bermula menjual di Instagram..

Bahagian 3 : Langkah-langkah Meletupkan Jualan Di Instagram

Saat yang ditunggu telah tiba. Pada bahagian ini, anda akan ditunjukkan secara praktikal.

Apa yang anda perlukan untuk buka kedai IGShop di Instagram? Bagaimana cara-caranya? Apa yang perlu anda skip (langkau) & apa yang perlu diberikan perhatian?

Apa elemen wajib yang mesti ada dalam kedai anda? Ada 6 elemen penting mesti anda lengkapkan sebelum jual apa-apa produk atau servis. Semua akan ditunjukkan.

Bahagian 4 : CIpta Pelanggan

Sebelum anda menjual sesuatu produk, anda perlulah terlebih dahulu mengenali siapakah pelanggan anda?

Dalam bahagian ini, saya akan membincangkan dengan teliti, cara bagaimana anda boleh mengenalpasti dengan tepat siapakah pelanggan yang akan membeli produk-produk anda berulang-ulang kali.

Apabila anda telah betul-betul mengenali siapa pelanggan anda! Proses untuk menjual akan menjadi mudah dan cepat!

Bahagian 5 : Bina Kedai IG Anda!

Pada bahagian ini, saya tunjukkan anda bagaimana untuk setup kedai IG anda secara langkah demi langkah. Walaupun jika sebelum ini anda tidak pernah menggunakan Instagram, anda pasti akan dapat mengikut langkah-langkah yang saya tunjukkan dengan mudah secara bergambar!

Cara untuk setting yang betul dan terbaik untuk kedai IG anda juga saya turut tunjukkan di dalam bahagian ini.

Bahagian 6 : Teknik Kumpul Follower.

Ini adalah bahagian paling bernilai. Ada kedai sahaja tak cukup kalau orang tak tahu kewujudan kedai anda. Anda kena ada follower yang…

Targeted – Memang minat produk atau servis anda.Aktif – Jenis yang suka like, komen & tag rakan mereka.Real – Manusia sebenar bukan robot.

Ya, inilah kunci kejayaan besar berniaga di Instagram. Untuk mendapatkan ketiga-tiga ciri follower ini, saya bahagikan kepada 3..

Kaedah Mekanikal. (saya akan ajar)Kaedah Organik. (saya akan ajar).Kaedah Automatik (saya akan ajar)

Saya akan perincikan untuk anda nampak gambarannya…

Bahagian 7 : Berinteraksi Dengan Follower Anda.

Bab ini ramai orang fail. Ramai yang saya lihat, bila dah dapat ramai follower. Terus upload gambar produk. Jual, jual & jual.

Itu bukan caranya. Nanti dulu, belum masanya lagi menjual.

Saya akan tunjukkan 9 rahsia & petua untuk berinteraksi secara santai dengan follower. Saya beri contoh bergambar. Semua ada dalam ebook ini!

Saya bocorkan satu aplikasi canggih yang saya guna untuk cipta keunikan dalam gambar anda yang anda post. Tak perlu upah designer…

Ingat! Instagram mengutamakan gambar. Gambar cantik, follower suka. ?Harapan saya semoga ebook ini bermanfaat buat anda semua.Terima kasih kerana sudi meluangkan masa bersama saya😊
Designed By Izzasakura