!Cherry blossom!


Breaking News

5 MANFAAT KACANG SOYA UNTUK KULIT YANG ANDA WAJIB TAHU


Salam sejahtera dan selamat pagi,mesti ramai dah tahu manfaat kacang soya untuk kesihatan, tapi ramai juga yang tak tahu apa manfaat soya untuk kulit.

Soya ni dapat membantu melembapkan kulit.Siapa pernah alami masalah kulit berminyak ni nampak kan kulit kita kelihatan tua,tidak berseri ,kusam dan berjerawat .Soya ni membantu mengurangkan masalah kulit kita yang kering,bersisik dan seterusnya membantu menghilangkan lebihan minyak pada kulit.


Selain itu juga,soya ni sangat bagus untuk anti penuaan dimana ia mengandungi phytoestrogen yang membantu penghasilan estrogen didalam badan.Tahukah anda sebenarnya semakin kita berusia, hormon estrogen semakin berkurangan dan inilah yang menyumbang kepada penuaan kita.

Haa takut tak?

Mesti ada yang tanya penting ke hormon estrogen ni?Hormon estrogen ni sangat penting bagi memastikan kulit kita kekal elastik. Bila tak cukup estrogen , kulit kita kelihatan kusam, berkedut, berjeragat dan kurang elastik jadi digalakkan mengambil soya secara konsisten supaya kulit kita lebih anjal.

Di samping itu juga,soya mengandungi vitamin e yang membantu menyingkirkan sel kulit mati dan menjana sel baru yang lebih sihat sebab itulah soya ni boleh dijadikan masker untuk kulit.

Jangan tak tahu juga sebenarnya soya ni dapat membantu menjadikan rambut kita bersinar dan lebat caranya hanya menyapukan air soya pada rambut selama 3 bulan dan lihatlah hasilnya.Lepasni tak perlu membazir beli pelbagai produk rambut lagi.


Soya juga dapat menguatkan kuku kita dan menjadikan kuku lebih bersinar dan cantik .

Banyak juga ya kelebihan soya untuk kuku ,rambut dan kulit kita. .Saya juga dapat melihat kesan esp ni pada diri saya sendiri dimana saya mudah mengawal selera makan dan tidak mudah lapar bila bersarapan dengan ESP saja.


Oh ya,bulan ni promosi esp jadi jika anda yang inginkan kulit cantik ,rambut yang sihat dan kuku yang kuat serta kesihatan yang menyeluruh wajib dapatkan esp pada hari ini dengan harga super jimat tahan sehingga 2-3 bulan.



Untuk maklumat lanjut atau pertanyaan boleh hubungi saya SID anda

MAZ -http://maznimaz.wasap.my
Atau [www.wasap.my/60193484205]
IG -
https://instagram.com/maz_shaklee
Read more ...

Percubaan menghasilkan vector menggunakan aplikasi android







Hai semua,

Memang lama sangat tak berblog ni,belum timbul kerajinan nak taip panjang-panjang walaupun dalam otak ni ligat sangat berfikir pelbagai tips yang nak dikongsikan .

Sekarang ni timbul pula hobi baru iaitu melukis.Selama ni biasanya saya melukis menggunakan photoshop tapi bila wujud sikap malas nak hadap laptop seharian lagipun kena juga jaga mata ni .

Jadi dari situ mulalah mencari aplikasi untuk melukis akhirnya terjumpa juga aplikasi Autodesk Sketchbook ni.Bila buka sebentar rasa macam susah pula nasib baiklah ada seorang kawan ni tolong.

Bila dah lama kelamaan belajar tools dalam autodesk ni timbul minat nak cuba lah lukis
sikit.

Tak sangka hasil percubaan tu memang menjadi sangat😍 tapi banyak lagi yang perlu diperbaiki dari segi tona warna.

Aplikasi Autodesk sketchbook ni memang sangat mudah hanya download di aplikasi playstore saja dan tak perlu gunakan laptop untuk melukis.Selain itu ,gambar serta pun warnanya cantik .

Korang yang suka melukis wajib download ni.
Oh ya,untuk melukis di autodesk sketchbook ni anda hanya perlukan stylus pen dan lebih mudah berbanding menggunakan jari.

Selamat mencuba😊
Read more ...

Buat duit ONLINE mudah dengan HYPR.MY

Hai semua,

Pernah dengar mengenai HYPR.MY ?HYPR.MY ni merupakan laman web pengiklanan yang menyerupai 8share.

Saya pun baru tahu mengenai laman web ni dari rakan-rakan blogger juga.Terdetik di hati nak sign up iklan ni atas dasar saja suka-suka isi masa lapang disamping buat bisnes tapi tak sangka bila dah banyak share tu dan tengok bahagian wallet.Wah banyaknya!lebih banyak dari income 8share tau!





Ini adalah income saya dari hypr.my.Rajin share banyaklah dapat kan hehe.

Syaratnya pun mudah je,kita share dengan rakan-rakan dan tunggu saja orang lain klik iklan kita.KLIK IKLAN DAPAT DUIT.

Pastikan ayat anda nampak kelihatan menarik supaya orang lain akan klik iklan tersebut.

Satu iklan 0.22sen jadi bayangkan contohnya sehari ada 282 rakan yang klik iklan kita mestilah dah dapat RM50.

Cara register klik di bawah ini
http://hypr.my/tracking/w4MJ97z7ArlvuV8NLZQwnDtq4xUU0b

Iyalah dari kita online sekadar suka-suka baik kita cari cara buat duit online mudah sebegini.

Tiada modal diperlukan.Risiko pun rendah.
Hanya perlukan smartphone dan internet di tangan.

Semoga berjaya !
Read more ...
Designed By Izzasakura