!Cherry blossom!


Breaking News

5 punca masalah keputihan yang wajib anda tahu!


Keputihan mesti amat tak menyenangkan bagi wanita termasuklah Maz.


Sebenarnya keputihan ni menyebabkan keyakinan diri kita kurang dan malu dengan rakam-rakan dan juga suami.

Masalah gatal -gatal di bahagian intim juga sangat menganggu aktiviti harian kita.

Korang tahu tak keputihan ni ada yang normal dan tidak normal.

Jom kenali keputihan .

Apa itu Keputihan??

Keputihan ialah masalah keluaran lendir dari faraj atau lebih dikenali sebagai keputihan merupakan masalah yang biasa dan kerap dihadapi di kalangan majoriti wanita.

Keputihan juga mampu membawa petanda kepada jangkitan kuman seperti syphils, gonorrhea atau lain-lain jangkitan. Ia juga mampu mengundang kepada penyakit yang lebih kronik lagi iaitu kanser pada bahagian peranakan seperti kanser serviks dan sebagainya.



Keputihan Normal

Keputihan Tidak Normal: 

-Warna lendir yang keluar agak pekat seperti warna susu basi, kuning atau kehijauan (mengikut tahap penyakit). Adakalanya berwarna coklat dan diirngi darah.

- Menimbulkan rasa ketidak selesaan
dan terjadi kegatalan, serta agak berbau.

Tanda-tanda pada keputihan tidak normal ni memang perlu diawasi kerana berkemungkinan ianya terjadi jangkitan kuman jadi jangan biarkan sehingga melarat ya.


Punca atau faktor yang boleh terjadinya keputihan..

1) Pada masa yang subur – Pada waktu subur tubuh wanita akan giat menghasilkan hormon estrogen akibatnya lendir yang dihasilkan vagina akan lebih banyak dari biasa.

2) Ketika hamil – Ketika hamil hormon estrogen lebih dikeluarkan dan pada waktu itu keputihan penting untuk menjaga kelembapan sekaligus meningkatkan persediaan vagina melakukan peregangan ketika waktu untuk melahirkan.

3) Saat teransang – Lendir di vagina akan lebih banyak keluar jika wanita terangsang secara seksual. Cairan yang keluar ini berfungsi sebagai pelincir yang membantu saat melakukan hubungan seksual.

4) Berat badan yang berlebihan – Apabila lemak terlalu banyak di kaki atau celah paha dan kelangkang ini akan menjadikan kawasan tadi lembab dan ini memudahkan kulat membiak dan keputihan akan terjadi.

5) Minum/makan antibiotik dalam dos tinggi – Dalam vagina terdapat bakteria yang bertugas menstabilkan keasidan pH vagina agar tetap dalam keadaan asid.

6)Antibiotik yang diambil secara berlebihan akan membunuh bakteria berguna tadi dan ini akan merosakkan kestabilan pH vagina dan akan menyebabkan kulat dan bakteria berkembang baik
dan menyebabkan keputihan.


Tapi keputihan ini juga boleh dikurangkan dengna mengamalkan vitamin dari shaklee iaitu alfalfa shaklee dan juga gla complex


Alfalfa shaklee
-Bersifat antikulat kerana kaya dengan klorofil. Juga menstabilkan kandungan asid dalam badan. Alfalfa juga membantu menyelesaikan masalah faraj yang longgar kerana ia bertindak seolah-olah seperti kacip fatimah. Alfalfa juga bertindak sebagai agen detox dalam badan yang membuang angin dan toksik.





Garlic Complex 
– Bahan alicin dalam garlic bertindak sebagai antibiotik semulajadi dan antikulat yang boleh memusnahkan bakteria penyebab keputihan. Garlic boleh membantu masalah keputihan pada wanita hamil kerana wanita hamil tidak disarankan untuk mengambil alfalfa. Garlic boleh mengurangkan masalah gatal dan meningkatkan imun sistem.

Jom amalkan segera sebelum masalah anda melarat!
Hubungi maz untuk konsultasi lanjut whatsapp +6019-3484205
Read more ...

BUAT DUIT DENGAN BISNES ONLINE SHAKLEE

Harini Maz nak share tentang macam mana Maz bermula dengan Shaklee

Sebenarnya dulu pun maz suka sangat buat bisnes tapi bisnes kecil-kecilan je.

Jadi dropship jual baju,jual mekap,untung pun sikit je.Boleh la isi masa lapang buat duit.Tapi masa tu rasa macam tak puas iyalah mungkin sebab kita bisnes sendiri tanpa bantuan team atau mentor.

Bisnes pun main buat je sebab masa tu maz memang tak ada ilmu langsung mengenai bisnes ZERO!.Maz buat pun secara suka-suka je.

Maz pun mula terfikir maz boleh buat bisnes ni tapi maz nak cari bisnes yang mudah,risiko kurang dan modal rendah.

Masa tu pun kulit maz memang ada masalah ,Maz cuba cari supplement dan tergerak hati nak cuba vitamin shaklee.

Efek vitamin shaklee ni lah yang membuatkan kulit maz dah elok dari jerawat.Sejak dari itu akhirnya maz berminat nak jadi ahli Shaklee dan jana pendapatan dengan Shaklee.

Nasib baik Maz masuk dalam group yang betul.Semua ilmu maz dapat dan maz apply dalam bisnes Shaklee ni .Memang best sangat.

Maz tak sangka sangat,masa tu maz dapat untung runcit dan bonus shaklee buat pertama kalinya.

Jadi maz rasa terpanggil sangat untuk bantu surirumah atau student dan tak kisah apa kerjaya anda sekalipun.Maz berminat untuk menjemput anda semua menjadi ahli shaklee di bawah group Maz sendiri.

Memang best.


Jadi di sini Maz senaraikan kelebihan menjadi ahli Shaklee di bawah group Maz

Kelebihan Jadi Ahli Shaklee*

*Yuran murah* - hanya RM68.90 dan dapatkan Starter Kit yang mengandungi info berkaitan Shaklee .

☘ *Produk unggul pada harga terendah* - belian produk pada harga ahli untuk kegunaan sendiri dan keluarga. .


Para saintis Shaklee sentiasa mencari ramuan tulen dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian untuk mengesahkan keberkesanan .


☘ *Sistem* - Layari www.shaklee2u.com.my untuk semua urusan berkaitan belian produk, semakan nombor penghantaran parcel, info terkini, info produk. Mudah. Hanya di hujung jari anda! *Jika anda minat untuk menjana extra income gemook bersama bisnes Shaklee*, anda ada.. .

💰 *Slip bonus* - Selain untung runcit atas jualan produk, anda juga layak mendapat bonus tunai yang akan diberikan setiap bulan pada 14hb. Slip bonus Shaklee laku dan sah digunakan di bank untuk membuat pinjaman perumahan, belian kereta dll.
.
💰 *Bonus kereta* - Bonus yang diberikan secara tunai setiap bulan jika mencapai target jualan.
.
💰 *Trip mewah* - Berpeluang mendapat trip pelancongan ke luar negara
.
💰 *Anugerah* - National Conference diadakan setiap tahun bagi meraikan ahli
.
*Kenapa Perlu Jadi Ahli Shaklee Bersama Team Kami JUTAWANMUDAGROUP & Rich Young Group (RYG)?*
.


*Mentor* - kami mempunyai mentor yang fokus membimbing secara online dan offline. .

*Golongan professional* - ahli #TPG dan RYG terdiri daripada pelbagai bidang yang boleh dijadikan sumber rujukan seperti ahli farmasi dan pegawai perubatan . 👩🏻‍🏫 *Kelas online* - dengan tajuk-tajuk menarik untuk dikongsikan kepada anda secara percuma setiap hari oleh leader yang telah berjaya!

Mendaftarlah keahlian Shaklee anda bersama kami untuk nikmati kelebihan yang ada pada kami!

Whatsapp maz utk info lanjut +6019-3484205
Read more ...

TESTIMONI HERBLAX MENGURANGKAN SEMBELIT

Herb-Lax Shaklee terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan tekonologi barat.Ia mengandungi 9 herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root.

Di samping itu juga,herblax shaklee ni membantu kita untuk detoks.

Apa itu detoks?
Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.




Selepas badan dah buat proses detoksifikasi, usus akan menjadi lebih bersih dan sihat. Penyerapan suplemen akan lebih cepat dan berkesan. Almaklumlah perut adalah rumah penyakit. Usus pula bolehlah dianggap sebagai bilik dalam rumah penyakit ini. Bila usus sihat, penyakit tak dapatlah nak berumahtangga di sini.Yang tinggal hanyalah rumah yang bersih dan pengambilan suplemen pasti mengindahkan lagi rumah kita ini.


KREDIT...

sembelit,jerawat

jeragat.jerawat,perut buncit,sembelit
perut buncit,detoks



Antara kandungan herblax shaklee
Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.


Buckhorn Bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.


Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.


Fennel Seeds – Mengeluarkan toksin yg terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalahsembelit dan kembung perut atau usus.


Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.


Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik.


Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.


Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.


Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.




APA YANG HERBLAX DAPAT BANTU ANDA??

▪pembersihan najis yang tersekat
▪meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
▪membantu masalah sembelit
▪tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi MENGEMPISKAN PERUT
▪ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebagai minuman teh herba.

Apa yang pasti anda boleh mencuba Herblax ni untuk masalah sembelit.Masalah sembelit ni tak boleh dibiarkan terlalu lama takut nanti masalah sembelit boleh berlarutan sehingga menjadi buasir.

JAMINAN KAMI


Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)SemulajadiBerkesanPiagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?


Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi secara percuma pada anda.

PENGHANTARAN


Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN


Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Untuk info lanjut boleh hubungi saya di bawah
http://maznimaz.wasap.my
Read more ...
Designed By Izzasakura