Breaking News

Percubaan menghasilkan vector menggunakan aplikasi android







Hai semua,

Memang lama sangat tak berblog ni,belum timbul kerajinan nak taip panjang-panjang walaupun dalam otak ni ligat sangat berfikir pelbagai tips yang nak dikongsikan .

Sekarang ni timbul pula hobi baru iaitu melukis.Selama ni biasanya saya melukis menggunakan photoshop tapi bila wujud sikap malas nak hadap laptop seharian lagipun kena juga jaga mata ni .

Jadi dari situ mulalah mencari aplikasi untuk melukis akhirnya terjumpa juga aplikasi Autodesk Sketchbook ni.Bila buka sebentar rasa macam susah pula nasib baiklah ada seorang kawan ni tolong.

Bila dah lama kelamaan belajar tools dalam autodesk ni timbul minat nak cuba lah lukis
sikit.

Tak sangka hasil percubaan tu memang menjadi sangat😍 tapi banyak lagi yang perlu diperbaiki dari segi tona warna.

Aplikasi Autodesk sketchbook ni memang sangat mudah hanya download di aplikasi playstore saja dan tak perlu gunakan laptop untuk melukis.Selain itu ,gambar serta pun warnanya cantik .

Korang yang suka melukis wajib download ni.
Oh ya,untuk melukis di autodesk sketchbook ni anda hanya perlukan stylus pen dan lebih mudah berbanding menggunakan jari.

Selamat mencuba😊
Read more ...

Buat duit ONLINE mudah dengan HYPR.MY

Hai semua,

Pernah dengar mengenai HYPR.MY ?HYPR.MY ni merupakan laman web pengiklanan yang menyerupai 8share.

Saya pun baru tahu mengenai laman web ni dari rakan-rakan blogger juga.Terdetik di hati nak sign up iklan ni atas dasar saja suka-suka isi masa lapang disamping buat bisnes tapi tak sangka bila dah banyak share tu dan tengok bahagian wallet.Wah banyaknya!lebih banyak dari income 8share tau!





Ini adalah income saya dari hypr.my.Rajin share banyaklah dapat kan hehe.

Syaratnya pun mudah je,kita share dengan rakan-rakan dan tunggu saja orang lain klik iklan kita.KLIK IKLAN DAPAT DUIT.

Pastikan ayat anda nampak kelihatan menarik supaya orang lain akan klik iklan tersebut.

Satu iklan 0.22sen jadi bayangkan contohnya sehari ada 282 rakan yang klik iklan kita mestilah dah dapat RM50.

Cara register klik di bawah ini
http://hypr.my/tracking/w4MJ97z7ArlvuV8NLZQwnDtq4xUU0b

Iyalah dari kita online sekadar suka-suka baik kita cari cara buat duit online mudah sebegini.

Tiada modal diperlukan.Risiko pun rendah.
Hanya perlukan smartphone dan internet di tangan.

Semoga berjaya !
Read more ...

PETUA CANTIK GUNA HAMPAS KELAPA & KUNYIT



Hai semua.
Lama sungguh tak berblog .Bukan tak ada masa tapi kadang idea tu tak muncul bila nak tulis blog.Lebih banyak menulis di page dan sibuk buat bisnes .

Jadi harini saya nak berkongsi sedikit petua dari sumber
Sarifa Redzuan II dan Abang Terlajak Laris.

Bagi anda yang minat petua kecantikan ni bolehlah cuba .Petua kecantikan sebegini bukan saja berkesan malah menjimatkam duit juga.

Memang berkesan tapi kenalah konsisten juga jangan ikut sangat sikap malas kita ini.

Bila KULIT SIHAT,BADAN SIHAT,DUIT PUN BERTAMBAH ..haa gitu 😊😄

Zaman sekarang ini banyak sangat produk kecantikan yang tumbuh bagai cendawan selepas hujan jadi berhati-hatilah kita tak tahu bahan apa yang dimasukkan dalam produk tersebut.

Takut nanti buah pinggang pun rosak akibat obses dengan produk sebegini.

Sudah sedia ?jom mula
Bahan bahannya

1. 7 sudu besar hampas kelapa 
2. Sedikit kunyit hidup @ serbuk kunyit 
3. 2 sudu besar gula biasa atau gula perang 
4. 1 sudu besar garam halus 
5. 2 sudu tepung beras

Kisar kesemua bahan dengan pengisar kering.
Tara dah siap!

Cara guna

1. Campur air biasa atau air mawar, kacau sebati dan scrub muka atau badan
2. Kalau mahu kesan lebih power boleh perah sedikit air limau kasturi @ atau lemon dan scrublah di badan dan muka.
3. Amalkan seminggu 2-3 kali.
4. Lebihan scrub boleh simpan dalam peti. Boleh tahan dekat 2 minggu kalau tidak di campur air.
Selamat mencuba.

In Sha Allah. Akan nampak perubahan ketara.

Mudah saja kan?jom cuba!

Untuk lebih tips kecantikan lain boleh juga

Follow IG https://instagram.com/maz_shaklee
Read more ...

Bagaimana untuk mengurangkan masalah resdung tanpa ubat

Hai semua.

Kali ni saya nak membincangkan topik mengenai resdung .Sebenarnya ramai tak perasan risiko menghidap resdung.

Resdung ni tak boleh dibuat main kerana ia akan menjadi lebih kronik dan boleh membawa maut.Memang bahaya sangat .

Apa maksud resdung yang sebenarnya?
Boleh lihat pernyataan di bawah.

Pakar Hidung, Telinga dan Tekak Hospital Pakar Perdana, Dr. Mohamad Hamzah menyatakan resdung adalah sejenis penyakit hidung yang berpunca daripada radang pada membran. Sinus pula merujuk kepada rongga dalam tulang muka yang dipenuhi mukosa. Rongga sinus yang tersumbat berisiko menyebabkan masalah kesihatan kerana bakteria dan kulat mudah membiak di dalamnya serta menghasilkan nanah. Sebagai tambahan, resdung juga boleh berpunca disebabkan oleh rerambut halus silia dalam rongga sinus yang gagal menyempurnakan tugas untuk melancarkan aliran mukus. 

Antara komplikasi penyakit resdung:

-Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
-Jangkitan otak (meningitis)
-Sakit tekak yang kronik
-Jangkitan tulang muka
- lelah
-Berdengkur yang kronik
-Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
-Alahan hidung atau hidung sensitif
-Selesema biasa yang melarat.

Jadi saya kongsikan sedikit petua merawat resdung tanpa ubat hasil dari carian" google".Anda boleh amalkan petua di bawah tapi tak dijamin berkesan 100%😊.

Petua 1
1.Minum air secukupnya
Minum air mineral dapat membantu lendir pada hidung keluar disamping itu juga anda perlu mengurangkan minum minuman yang berkafein ,minuman manis serta berkarbonat.Jangan lupa juga hentikan tabiat merokok anda.

2.Limau nipis dan daun pandan.
Petua yang mudah hanya menggunakan bahan semulajadi iaitu limau nipis dan daun pandan.Mula-mula perah 8 buah limau nipis sehingga air limau kelihatan banyak dan juga 10 helai daun pandan dihiris secara halus.

Ramas daun pandan sehingga air berubah menjadi kehijauan kemudian tapiskan sehingga tinggal air saja.Selepas itu campurkan air buah limau tadi bersama air daun pandan .

Cara yang seterusnya ialah basuhkan muka anda dengan air tadi.Biarkan sehingga kering serta elakkan terkena di kawasan mata atau hidung ya.Lakukan selama 3 jam untuk hasil yang terbaik.


3.Cuka epal dan madu.
Cuka epal ni memang rasanya agak masam namapun cuka kan hehe tapi banyak sangat khasiatnya terutamanya untuk menghilangkan resdung.Anda hanya perlu ambil 3 sudu makan cuka epal dan masukkan ke secawan air panas atau boleh juga gantikan dengan teh.Jangan lupa tambah madu dan gula secukupnya.

4.Kunyit
Petua yang seterusnya ialah menggunakan kunyit.Kunyit ni sebenarnya mengandungi anti-inflamasi kunyit terkandung sifat anti-inflamasi semulajadi dan antioksidan.Kunyit ni dijadikan minuman hangat dengan mencampurkan kunyit ke dalam secawan teh .Ini dapat membantu mencairkan mukus pada hidung dan membantu mengurangkan tekanan di kawasan wajah akibat sinus.


Okay itu saja petua yang dapat saya kongsikan.Petua di atas berkesan jika diamalkan secara kerap.Oh ya,jika anda tidak punyai masa untuk mengamalkan petua dia atas saya cadangkan anda menggunakan Set Resdung Shaklee .



ALTERNATIF RAWAT RESDUNG DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

🌷 ALFAFA COMPLEX
🎈Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri.
🎈Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan eczema,resdung,alergi,dan gegata.

‼MEREKA YANG MENGHIDAP SLE TIDAK BOLEH MENGAMBIL ALFAFA SEBAGAI SUPLEMEN ‼

🌷 B COMPLEX
🎈B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan.
🎈Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati.
🎈Membantu dalam pembinaan protin dalam tubuh.
🎈Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress.

🌷 VITAMIN C
🎈Bertindak sebagai anti-histamin,tanpa kita perlu mengalami side effects dari pengambilan drugs anti-histamin.
🎈Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh badan.
🎈Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol.
🎈Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (fungsi sistem pertahanan badan,sel darah putih)
🎈Meningkatkan oksigenasi pada tisu-tisu dalam tubuh badan.
🎈Meningkatkan penyembuhan tisu.

Hubungi saya untuk mendapatkan SET RESDUNG SHAKLEE berserta konsultasi percuma😉

IG: https://instagram.com/maz_shaklee
WSAP :http://cundansihat.wasap.my
Read more ...

RAHSIA TINGKATKAN FOLLOWER DAN LETUPKAN JUALAN DI INSTAGRAM



Instagram ni merupakan salah satu platform baru yang masih "fresh" lagi dan tempat golongan muda berkumpul ,berkongsi pendapat serta berkongsi pelbagai idea yang kreatif dan meluangkan masa.

Kini, terdapat 600 juta pengguna aktif di Instagram dan 57% dari pengguna ini akan login setiap hari di Instagram berbanding facebook dan juga kos untuk buat iklan di facebook semakin mahal dan kadar capaian (reach) bagi setiap post di facebook kini sangat sedikit.

Jika anda mahu post anda dilihat oleh ramai orang.. anda kena bayar! Ini juga banyak merugikan anda!

Secara purata juga , kadar engagement bagi setiap post di Instagram, adalah 57x lebih tinggi dari Facebook.. dan 120x lebih tinggi dari Twitter.

Ini bermakna orang lebih suka dan banyak meluangkan masa di instagram.

Oh untuk peniaga baru di instagram.Saya nak berkongsi sedikit tips instagram buat anda.Tips ini adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri selama menjalankan perniagaan di instagram.

1.Gunakan username yang menarik
Tips yang pertama anda perlulah mencipta satu nama@ username instagram yang berkaitan dengan niche ada contohnya pakar tambah susu ibu.

2.Pastikan profile gambar anda menarik.
Bahagian profile gambar ni sangat penting bagi online seller kerana ia dapat mewujudkan kepercayaan pembeli untuk membeli dengan anda.Kalau anda letak gambar kucing mungkin ada yang ragu-ragu nak beli nanti hehe.

3.Selitkan tips dan info
Tips yang ketiga ialah selitkan tips dan info contohnya seperti tips kecantikan dan tips kesihatan.Ini juga dapat menarik minat prospek terhadap produk-produk yang anda jual.

4.Gambar produk yang jelas dan tidak kabur.
Ramai online seller yang ambil langkah mudah dengan" google" gambar produk tersebut dan upload terus di instagram.Sebenarnya inilah yang membuatkan gambar anda kelihatan kabur dan kurang jelas untuk dibaca.Pastikan juga latar belakang produk berwarna putih dan kelihatan kemas ya.

5.Beramah-mesra dengan pengguna instagram lain"
Contohnya seperti meninggalkan komen dan like di post pengguna instagram tersebut tetapi jangan amalkan awas jangan spam IG mereka!.


Rasanya itu saja tips yang saya boleh kongsikan buat anda yang baru bermula dengan instagram .

Tapi sebentar dulu saya ada berita baik buat anda dimana saya ingin kongsikan ebook (Panduan Tingkatkan Followers dan Letupkan Sales di Instagram) .Dalam satu ebook ini anda akan belajar tips berniaga di instagram



Klik di sini!
https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=11183_57

Kandungan dalam ebook ini
Bahagian 1 : Instagram 101

Pada bahagian ini, saya akan kongsikan serba-ringkas tentang Instagram. Daripada segi fungsi, ciri-ciri & manfaat yang anda boleh lakukan.

Jangan terkejut! Walaupun anda dah guna Instagram sebelum ini, namun masih ada fungsi anda tak tahu. Tunggu & lihat yer….

Bahagian 2 : Kenapa Kedai Online Instagram?

Untuk pastikan seseorang membuat keputusan memulakan sesuatu. Mereka perlukan sebab yang kuat untuk bermula…

Atas dasar itu, saya wujudkan satu bahagian khas untuk bantu anda bermula. Saya serius nak bantu anda.

Saya tak mahu anda rugikan duit anda untuk ilmu yang tak diamalkan. Pada bahagian ini, saya ceritakan 4 sebab utama kenapa anda perlu bermula menjual di Instagram..

Bahagian 3 : Langkah-langkah Meletupkan Jualan Di Instagram

Saat yang ditunggu telah tiba. Pada bahagian ini, anda akan ditunjukkan secara praktikal.

Apa yang anda perlukan untuk buka kedai IGShop di Instagram? Bagaimana cara-caranya? Apa yang perlu anda skip (langkau) & apa yang perlu diberikan perhatian?

Apa elemen wajib yang mesti ada dalam kedai anda? Ada 6 elemen penting mesti anda lengkapkan sebelum jual apa-apa produk atau servis. Semua akan ditunjukkan.

Bahagian 4 : CIpta Pelanggan

Sebelum anda menjual sesuatu produk, anda perlulah terlebih dahulu mengenali siapakah pelanggan anda?

Dalam bahagian ini, saya akan membincangkan dengan teliti, cara bagaimana anda boleh mengenalpasti dengan tepat siapakah pelanggan yang akan membeli produk-produk anda berulang-ulang kali.

Apabila anda telah betul-betul mengenali siapa pelanggan anda! Proses untuk menjual akan menjadi mudah dan cepat!

Bahagian 5 : Bina Kedai IG Anda!

Pada bahagian ini, saya tunjukkan anda bagaimana untuk setup kedai IG anda secara langkah demi langkah. Walaupun jika sebelum ini anda tidak pernah menggunakan Instagram, anda pasti akan dapat mengikut langkah-langkah yang saya tunjukkan dengan mudah secara bergambar!

Cara untuk setting yang betul dan terbaik untuk kedai IG anda juga saya turut tunjukkan di dalam bahagian ini.

Bahagian 6 : Teknik Kumpul Follower.

Ini adalah bahagian paling bernilai. Ada kedai sahaja tak cukup kalau orang tak tahu kewujudan kedai anda. Anda kena ada follower yang…

Targeted – Memang minat produk atau servis anda.Aktif – Jenis yang suka like, komen & tag rakan mereka.Real – Manusia sebenar bukan robot.

Ya, inilah kunci kejayaan besar berniaga di Instagram. Untuk mendapatkan ketiga-tiga ciri follower ini, saya bahagikan kepada 3..

Kaedah Mekanikal. (saya akan ajar)Kaedah Organik. (saya akan ajar).Kaedah Automatik (saya akan ajar)

Saya akan perincikan untuk anda nampak gambarannya…

Bahagian 7 : Berinteraksi Dengan Follower Anda.

Bab ini ramai orang fail. Ramai yang saya lihat, bila dah dapat ramai follower. Terus upload gambar produk. Jual, jual & jual.

Itu bukan caranya. Nanti dulu, belum masanya lagi menjual.

Saya akan tunjukkan 9 rahsia & petua untuk berinteraksi secara santai dengan follower. Saya beri contoh bergambar. Semua ada dalam ebook ini!

Saya bocorkan satu aplikasi canggih yang saya guna untuk cipta keunikan dalam gambar anda yang anda post. Tak perlu upah designer…

Ingat! Instagram mengutamakan gambar. Gambar cantik, follower suka. ?



Harapan saya semoga ebook ini bermanfaat buat anda semua.Terima kasih kerana sudi meluangkan masa bersama saya😊
Read more ...

JUBAH AURORA MENAWAN KALBU

Hai semua,khas buat peminat jubah ni semestinya mementingkan kualiti dan senang nak pakai bila kemana-mana betul kan?
.
Jadi ini jubah yang saya rasa memang sangat menarik lah buat anda penggemar jubah.Iyalah cuaca sekarang ni panas lit lit senang je anda sarungkan saja jubah ni mesti menawan kan.













Untuk lebih info boleh lihat di http://instagram.com/boutique-maz

Selamat mencuci mata😉
Read more ...

CARA KURANGKAN JERAWAT DENGAN TONER INI!


Hai semua,kali ni saya nak berkongsi salah satu tips kecantikan yang baru saya cuba menggunakan toner cuka epal.

Haa pernah dengar tak?kalau belum pernah lagi jom kita teruskan baca....Jadi tips ni sebenarnya saya dapati dari Pinterest.

Pinterest ni memang bagus sangat sebab banyak tips kecantikan,tips penjagaan alatan di rumah,tutorial melukis,info kesihatan dan pelbagai lagi.Yang paling saya suka adalah tips kecantikan menggunakan bahan semulajadi saja😊.


Bahan semulajadi ni bukan saja selamat untuk kulit malah lebih jimat duit pomet hihi.

Ok jom kita mulakan
Bahan-bahan
-1/2 sudu air biasa
-Cuka Epal (tak kisah jenama apa)
-Botol spray




Saya gunakan jenama dari Sahara.Harga pun mampu milik RM14.00 saja😊

Anda cuma perlu tuangkan saja satu sudu cuka epal campur bersama air tadi dan isikan dalam botol spray .

Cara penggunaannya senang saja selepas saja selesai mencuci wajah, tuangkan sikit toner pada kapas muka dan bersihkan wajah anda seperti pipi,dahi dan kawasan hidung.

Nampak kan banyak sangat kotoran melekat di tisu muka tu.

Kelebihan toner cuka epal
-Mengecutkan jerawat
-Membantu mengecilkan liang pori di wajah
-Mampu mengurangkan blackhead & whitehead di wajah
-Sesuai untuk semua jenis kulit.

Selepas saja saya mencuba toner cuka epal ni ,kulit rasa lebih segar,berseri dan jerawat pun nampak kurang.

Sebenarnya banyak lagi kelebihan cuka epal ni bukan setakat untuk kecantikan malah bagus juga diminum untuk kesihatan anda.

Nanti saya akan kongsikan manfaat cuka epal
ya.
.

Terima kasih sudi baca😊
Read more ...

Rahsia gigi putih berseri cara mudah



Hai semua😊😊😊

Rasa tak yakin berhadapan dengan orang kalau gigi kita tak cantik,tak putih,tak berseri-seri langsung betul tak?

Nak buat rawatan memutihkan gigi pun mahal juga kan sekarang tapi jangan risau lagi saya nak memperkenalkan satu produk iaitu carbonmint arang yang dapat memutihkan gigi cara mudah,ringkas dan berkesan.

Nak tahu tak apa itu carbonmint?
Carbonmint ini merupakan sejenis pemutih gigi yang diperbuat daripada Arang aktif.Arang aktif carbonmint adalah sangat halus dan berkesan untuk membersih dan memutihkan gigi tanpa menghakis gigi.

Hurmm,kebanyakan bahan pemutih gigi di pasaran ni kan bahan kimia takut juga kalau gigi kita terhakis

Selain tu juga ia membantu menanggalkan plak-plak pada gigi .
Sepanjang gunakan carbonmint,saya dapat merasakan kesannya dalam dua hari penggunaan je,gigi agak sedikit kelihatan putih dan juga terasa mulut begitu segar selepas memberus gigi disebabkan ia mempunyai kandungan peppermint dan clove essential tau.


Carbonmint membantu mengatasi masalah gigi kuning .

Mula -mula agak sedikit takut nak cuba bahan arang untuk memutihkan gigi ni takut jadi lain pulak nanti,tapi dengan carbonmint semestinya selamat dan tidak membahayakan kalau tertelan hehe.

Patutlah orang zaman dulu menggunakan arang untuk membersihkan gigi rupanya banyak manfaatnya.

Kebaikan Carbonmint
•Memutihkan gigi
•Detoks mulut dan gigi
•Arang aktif dalam carbonmint bertindak dalam menyerap toksin dan plak gigi terhasil
•Meneutralkan PH mulut
•Menghalang mulut berbau

Cara guna pun sangat mudah je,hanya celup pada serbuk carbonmint , dan berus gigi secara perlahan dalam keadaan mulut yang tertutup.

Lepas ni ,bolehlah senyum dengan yakin .Senyuman itu kan satu sedekah dan jangan lupa gunakan carbonmint supaya senyuman anda lebih menawan tapi jangan senyum lama-lama takut nanti orang ingat anda tidak siuman pula hehe.











Antara tesrimoni carbonmint

Untuk mendapatkan carbonmint ni boleh lihat maklumat di bawah

" GIGI PUTIH BERSERI SEBELUM RAYA"
Whatsapp SEGERA
www.wasap.my/60167114112
Instagram :Organichana ( http://www.instagram/organichana/
WEB :www.organichana.com
Read more ...

21 lukisan menakjubkan hanya menggunakan nail polish

Tak disangka kan,nail polish yang menghiasi kuku wanita boleh dijadikan lukisan yang unik dan berseni.

Saya pun hampir tak percaya tapi hasil lukisan seni Clayrene Chan dari Kluang,Johor ini memang membuktikan bahawa kalau dah kreatif apa-pun boleh .





p


































Betul -betul rasa macam tak percaya kan,rasa nak cuba jugalah hehe,lukisan ni sangat VIRAL dan sehinggakan mendapat perhatian dari Fesyen Designer terkenal dunia seperti Zuhair Murad dan Valentino.
Read more ...

Fakta mengenai Vitalea Shaklee




Ada yang pernah mengamalkan vitalea shaklee?banyak sangat manfaat vitalea shaklee ni ,ia merupakan multivitamin dan mineral yang pertama kali dicipta di dunia.Asalnya dikenali sebagai vitalize-mineral dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min".

Nak tahu tak,tablet vita-lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi-spirulina dan merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut di dalam air dan juga tubuh manusia!

Kalau tak percaya boleh buat eksperimen dengan melarutkan vitalea di dalam segelas air dan lihat apa yang terjadi.

2 tablet vitalea ni bersamaan dengan 40 jenis lauk tau,mampu ke nak makan 40 jenis lauk sehari?hehe,ujian klinikal membuktikan vitalea ni mampu membantu mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65% jika diambil selama setahun.

Nak tahu lagi tak manfaat vitalea ni?

Ok jom lihat di bawah

●Penambah tenaga segera, mengurangkan keletihan, menambah kecergasan tubuh dan kekuatan mental ibu-ibu 

●Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran .

●Penting untuk pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, hormon dan menjaga kesihatan tiroid 
●Melengkapkan nutrisi bagi mereka yang sukar untuk mendapatkan diet yang seimbang atau mempunyai sakit seperti anemia, pengamal vegetarian 
●Membantu merangsang proses metabolisme badan Melambatkan proses penuaan 
●Melindungi fungsi organ seperti hati, jantung dan buah pinggang. 

Haaa banyak sangat manfaat vitalea ni ,untuk mereka yang food craving,asyik nak mengunyah makanan ringan wajib sangat cuba vitalea ni disebabkan ia mempunyai kandungan potassium yang membuatkan kita rasa kurang lapar.


Vitalea ni juga bagus untuk kaum adam yang tak suka makanan terlalu banyak supplement,ambil vitalea ni pun sudah cukup. 😊😊

Ibu hamil yang mengalami masalah anemia juga disarankan mengambil vitalea ini disebabkan ia mempunyai iron element untuk mengatasi masalah HB low.

Jadi siapa yang patut cuba vitalea shaklee?
●Ibu mengandung / menyusu
●Wanita yang sedang berpantang
●Pengamal vegetarian
●PerokokPeminum tegar alkohol
●Penggemar masakan panas


Banyak sangat kelebihan vitalea ni,ingin dapatkan vitalea dari saya?
Saya merupakan pengedar sah shaklee anda ,ada pertanyaan lain boleh hubungi saya
Whatsapp +6019-3484205
IG :@maz_shaklee

Terima kasih semoga anda dapat info yang berguna
Read more ...

Design Blog Hayati Aziz

edit blog murah,tempahan edit blog,header blog murah,header blog cantik




Hai semua,walaupun tak aktif buat design tapi ada juga yang tempah design blogspot.

Okay kali ini design blogspot milik Puan Hayati Aziz,
berkongsepkan minimalis dan sweet gitu.Puan Hayati ni memilih warna -warna yang agak pastel supaya takdla serabut mata kan hehehe.

Jom lawati blog sis ni,

Hayati

Terima kasih...

Read more ...

Rahsia di sebalik bunga telang


Hai..

Pernah lihat tak bunga telang?bunga yang sering dijadikan bahan pewarna untuk nasi kerabu sebenarnya mempunyai banyak sangat manfaat untuk kesihatan.Saya pun belum pernah lihat
lagi bunga telang ni.

Warna biru pekat di bahagian kelopak bunga ni memang sangat menarik perhatian tapi tak sangka jugalah ia digunakan untuk merawat kesuburan dengan menjadikan ia minuman setanding dengan teh herba yang lain!.

Caranya mudah hanya dengan mengeringkan bunganya terdahulu.Kemudian kembangkan dalam air panas serta tambahkan sedikit madu atau gula,mesti sedap kan.😃nak lebih ummph?tambahkan saja lemon 😆😆

Antara manfaat bunga telang termasuklah merawat masalah ke suburan wanita dan juga meningkatkan kesihatan mata.Lihat lagi manfaatnya di bawah:

1.Bersifat diuretik yang mempunyai kemampuan untuk melancar dan melawaskan air kecil.

2.Menghaluskan wajah dan menghilangkan jerawat

3.Menghitamkan dan menguatkan rambut.

4.Pembersih mata dan menyembuhkan mata merah.

5.Mengubati penyakit kulit seperti bisul

6.Melancarkan haid yang tidak lancar,meningkatkan kesuburan wanita dan menambah nafsu seksual

7.Melancarkan sistem dari pencernaan.

Wahh banyak juga manfaat bunga kelopak ungu ni,selain tu juga murah dan berkesan.Apa lagi,jom cuba!
Read more ...
Designed By Izzasakura