Hai semua kali ni nak bagi tips untuk lembutkan daging seperti daging lembu dan daging ayam tua tu,
Nanti kalau daging tu keras je camna kita nak makan kan?
Cara ni mudah je,murah dan berkesan hanya dari rumah saja
Tips lembutkan daging
1,Menggunakan daun manggis.Letak bersama air rebusan tu
2 Ambil batang betik ,letakkan bersama air rebusan daging
3.Gula batu juga diletakkan bersama daging tersebut supaya lebih empuk
4.Cara paling senang hanya menggunakan sudu/garfu,rebus bersama daging tersebut.
5.Halia dicampurkan dengan sedikit garam kemudian rendam seketika bersama daging tersebut 6.Ambil akar pandan kemudian buang kulitnya dan dibersihkan barulah direbus bersama daging 7,Letakkan buah keras bersama rebusan daging
Dan untuk bagi sup tu sedap anda bolehlah mencuba meletakkan sudu kecil tepung jagung bancuh dulu dengan air dan campurkan bersama sup tadi,memnag mabeless,
cuba ya,jangan tak cuba
No comments:
Post a Comment