Breaking News

Tips membeli baju online


baju,online,shopping online

Siapa kat sini kaki shopping online?mesti ramai yang suka membeli-belah secara online,selain menjimatkan masa,klik-klik bayar kemudian sampai kat rumah..mudah je kan,

Tapi bila terjadi kesilapan semasa membeli online terutamanya baju ,tak ke membazir tu?mesti membazir kan,dah beli mahal-mahal,baju tak sesuai dengan saiz ,kain tak selesa,macam-macam lagi,

Sebagai pembeli,kita kena bijak semasa membeli barang secara online .Kita tak dapat sentuh jenis kain tu lembut atau keras ke,jadi sebelum membeli tanya dulu seller tersebut.

1.Jenis kain yang digunakan,(Lycra,cotton,memeri,chiffon,dsb)
2.Ukuran(s,l m,xxxl,xl)

Bercakap tentang ukuran tu merupakan satu masalah bagi pelanggan.Anda perlulah mengetahui ukuran baju anda,dan PENTING.ada sesetengah baju yang ditulis Fit s to m ,l, xl bermaksud baju tu muat saiz s,m,l dan xl,tetapi ia bukanlah bersaiz s,m,dan l.

Jenis kain juga memainkan peranan yang penting sama ada kain tersebut selesa dipakai,ringan ataupun berat,sebagai contoh kain chiffon ,chiffon ni agak ringan tetapi jarang ,kebiasaanya jubah dan blaus scallop (bergetah di lengan )selalu menggunakan material kain ni,Full lining alas dalam bagi baju tersebut.

Lycra pula kain yang agak sedikit berat.dan terdapat pelbagai jenis kain lycra di pasaran.ok itu saja tips bagi mereka yang baru pertama kali ingin membeli secara online,jumpa di lain entri,harap benda ni bermanfaat bagi anda.

JADILAH PEMBELI ONLINE YANG BIJAK



1 comment:

puteri elaika said...

jemput join :) penyertaan sis amat amat diharapkan.

http://reaoutlet.blogspot.com/2014/12/a-week-giveaway.html

Designed By Izzasakura