Breaking News

Tips kecilkan liang pori

Hai semua,okay  saya tahu saya dah lama tak update blog ni kan,,,tips kali ni saya nak berkongsi mengenai tips kecilkan liang roma .

Liang pori terbuka ni salah satu masalah bagi wanita mahupun lelaki,Liang roma yang terbuka menyebabkan maslah jerawat dan bintik hitam timbul kerana kotoran dan debu dari persekitaran masuk ke dalam liang pori-pori muka kita.

Walaupun muka kita sudah dicuci tetapi sisa kotoran masih melekat di wajah ,oleh itu anda perlulah sentiasa memakai toner untuk menutup kembali permukaan pori-pori kulit di wajah anda.Bila pori di kulit tertutup jadi kotoran pun susah nak masuk maka jerawat pun susah nak keluar kan.
tips kecilkan liang roma,petua kecilkan liang roma

Liang pori ni tidak boleh dihilangkan ye,kalau dihilangkan macammana kulit kita  nak bernafas???betul kan hehe.

Di sini saya ada sedikit tips atau petua untuk kecilkan liang roma,Nak kecilkan liang roma ni agak susah kalau tiada penjagaan kulit yang betul dan untuk kecilkan liang pori ni mengambil masa yang agak lama sedikit jadi kena sabar kalau nak cantik..

Tips 1
1.Penggunaan toner selepas mencuci muka bagus untuk menutup liang pori kerana semasa mencuci muka  liang pori kita terbuka
Tip 2
2.Penggunaan masker rumpai laut secara konsisten lumurkan pada wajah dan biarkan kering
tips 3
3.Gunakan tomato sekali seminggu atau dua kali seminggu
Tips 4
4.Wapkan wajah anda dengan air suam.
TIPS 5
Scrub wajah anda untuk menghilangkan sel kulit mati

Semua tips di atas berkesan jika anda mengamalkannya secara konsisten dan teratur anda akan lihat hasilnya,biar lambat asal selamat

Ok itu saja tips dari saya,selamat mencuba,kalau malas nak buat cmna pulak ye??hehe ok bye,,


Oh lupa,entri Jangan Guna Dnars skincare tu merupakan hasil testimoni dari saya snediri.saya tidak dibayar oleh pihak lain dan mengenai lesen dnars ditarik balik itu isu lama ya dan kes tu pun sudah selesai,,,

2 comments:

Eka Tikah said...

yg lain pernah cuba. tapi belum try pakai masker. hehe

Athirah Diyana said...

nice tips. tp akak pemalas nk tepek masker. toner pun malas pakai. nak cantik tapi malas. mcm mana tu???

Designed By Izzasakura