Breaking News

Cantik?perlu ke?


Lelaki memang menyukai benda yang cantik,tak gitu?wanita pun sama ,sebab itu wanita sanggup menghabiskan ribuan ringgit semata-mata untuk kelihatan cantik apabila berada di khalayak ramai terutamanya apabila berada dengan pasangan mereka.

Wahai wanita -wanita semua,selalunya orang lelaki memang memandang kecantikan semata-mata tetapi  lelaki yang memandang kecantikan  itulah yang tidak setia,apabila pasangannya mula kelihatan hodoh,ada kedut sana,kedut sini,,mulalah hati pun beralih perasaan.

Tak perlu kita nak perangkap lelaki dengan kecantikan palsu kita,jadilah diri kita yang sebenar walau apa apapun itu adalah ciptaan tuhan,dan mungkin ciptaan itu ada hikmahnya yang tersendiri. Kalau kita tak cantik,tak perlu risau sebab lelaki bukan menjadikan CANTIK syarat untuk berteman.

Ada lelaki yang sanggup menerima kita seadanya asalkan kita ikhlas,kaya budi pekerti,dan pegangan agama kita yang utuh,Lelaki yang benar-benar impikan kebahagiaan lebih mementingkan keperibadian daripada kecantikan,kecantikan hati itu lebih penting,tak guna juga cantik,tapi tak pandai memasak.Kecantikan itu pun tak pernah kekal,kerana tiada manusia pun dalam dunia yang akan kekal muda hingga akhir hayat mereka.Bila tiba masanya kecantikan akan hilang jua,

Seringkali kita juga melihat,orang yang tidak cantik berjodoh dengan orang yang segak bergaya hingga kita berkata dalam hati ,,buta ke dia?no no no dia memang tak buta langsung tapi dia melihat sesoerang itu dari hati buka dari rupa paras dia.

Hiasi diri anda dengan keperibadian mulia, itu lebih utama untuk seorang wanita; hiasi juga wajah anda seadanya, sebab itu lumrahnya wanita. Usah terlalu merawat wajah nanti anda hilang identiti diri. Hargai diri kerana andalah satu-satunya; tiada duanya dan tiada tiganya. Hanya anda!

1 comment:

N.N said...

betul tu maz..setuju sgt3 ^_^

Designed By Izzasakura