Breaking News

Tips Seo

Hai semua,kali ni nak bagi tips seo yang berguna untuk tingkatkan trafik blog,mungkin dah ramai yang tahu,dan mungkin juga ada yang tak tahu kan,

Jom kenali apa itu seo.
Seo ni bermaksud search engine optimazation,
Sebenarnya banyak cara-cara untuk menjadikan blog kita ni mesra seo,cuma antara rajin dan tak je,

Teknik ni dipanggil IMAGE ALT OPTIMIZATION,

Tekan pada gambar yang anda inginkan kemudian klik properties

seo,teknik,alt text,gambar
kredit gambar blog3dlm1



Lepas tu akan keluar kotak seperti di bawah,

Isikan title text dengan tajuk yang anda inginkan,manakala alt itulah yang memainkan peranan supaya gambar tersebut dijumpai oleh crawler .

Dan begitulah seterusnya apabila anda ingin mengupload gambar,jangan lupa sertakan keyword pada gambar.,sangat mudah kan.tips ni pun penting bagi sesiapa yang inginkan blog mesra seo,

Ada banyak cara lain,mungkin saya akan berkongsi pada entri akan datang.

2 comments:

Syaza Raihanah said...

Nice tips :)
http://syaza-applemints.blogspot.com/

shasha yacob said...

NIce tipss, baru tahu. nanti waa cuba. hihi

Designed By Izzasakura