Breaking News

Review:Aiken Tea tree oil



Kali ni saya nak review produk khas untuk kulit berminyak dan berjerawat,Aiken tea tree oil,dah namanya aiken tea tree oil semestinya ia diperbuat dari bahan semulajadi iaitu tea tree oil,ramai yang memberi feedback yang positif mengenai produk ni

Kita review satu2 ya...



1.Cleanser
Aiken spot away facial cleanser,khas untuk kulit berminyak,teksturnya agak halus dan mula2 bila pakai terasa kulit agak kering,lama-lama dah ok dah,

2.Toner

Toner ni tanpa bau dan kalau tengok bahan-bahan memang tiada asid,separuh toner ada juga yang mengandungi asid cth salicyric acid,toner ni membuang kotoran yang melekat di muka,serta mengecilkan pori muka

3.Krim jerawat
Ni pula ialah krim jerawat dia,krim ni berkesan untuk mengurangkan bengkak jerawat dan mengurangkan jerawat,yang paling best krim ni cepat kering dan meresap ke dalam kulit,jadi kalau korang tak bermake up dan hanya letak krim ni,ia takkan kelihatan di wajah.tanpa meninggalkan parut,memang wajib ada ni,

4.Aiken 100% tea tree oil

Yang ni pula adalah 100% tea tree oil,baunya agak kuat sikit sebab herba kan tapi memang berkesan,kalau letak jerawat yang baru tumbuh tu cepat je surut,pengalaman saya bermula apabila jerawat besar naik di bahagian pipi gara2 kulit terkejut sebab pakai bedak sejuk ,jerawat tu bengkak dan bernanah ,mula2 rasa nak picit je,tapi takut berparut,so saya letak tea ree oil ni,sapu sampai terasa minyak tu meresap ke dalam kulit ,sapu sampai jerawat tu surut  dan hilang dalam 2-3 hari camtu,dan berangin sikit la,bau herba tu lama2 akan hilang,sesuai juga untuk luka2 serta nafas yang berbau.

Fungsi aiken ni lebih kurang sama dengan aiken yang krim jerawat tu tapi rasanya yang atas ni lebih berkesan la sebab 100% herba ,cuma bau tu kena tahan ya,

Sekian untuk review hari ni,saya cadangkan supaya korang guna produk ni sebab berkesan dan harga pun murah je,yang murah tu tak semsetinya tak bagus kan.





37 comments:

Liniey Nor said...

Assalam.

If belum join GA Liniey n Nad, jemput join ea. Ada 2 top refferal.

If dah join boleh terus promote GA ni utk berpeluang menang top refferal.

Dan..
90+ pemenang by Random.org dicari :)
Antara hadiah:
>> Buku Cerita Ahmad Ammar
>> Naked 2 Eye Shadow
>> Inner Neck Magic Berdagu
>> Inai Homemade
>> 5.11 Tactical Belt

http://www.linieynor.com/2014/03/sweet-giveaway-by-misz-nadea-liniey-nor_14.html

GA dilanjutkan sehingga 23 April 2014 :)

Mrs Kamilah said...

Macam menarik je yang no. 4 tu. Mesti cuba :)

Miss Za said...

I pkai t3 mycin utk hilgkan jerawat.. lambat tp ok la.. neutrogena pon ok.. yg no 4 tu nmpak cm best..huhu~
singgah sini http://zasplace.blogspot.com/

aysha kzm said...

Hi. May I know aiken tea tree oil yg number 4 tu you purchase kat mana?

afifah_izzati :) said...

Semua bnda tu bli kat mana? Mahal tak? Klu pljar kolh mngah mcm sya boleh effort x klu nk bli brg tu? Emm.. Saya bru nk cuba aiken ni abb jeles sgt tgk kwn2 x der jerawat ㅠ..ㅠ. Muka sya style berminyakcm pisang goreng. Boleh cdgkn x mana satu patut saya beli dulu

Izza Sakura said...

@afifah_izzati :)haiiii,,aiken ni tkmhl pun,boleh cai kat tunas manja pun ada,kat pasaraya berdekatan ada jugak,untuk kulit berjerawat saya cdgnkn awk guna avon clearskin sabun tu menmang berkesan ye,

Iera AdaMisha said...

Sy pnah guna sabun avon clearskin tu.. tp x sesuai dgn sy. Kulit makin nipis n kusam.. skrg sy pkai safi sari gamat dengan sabun beras.. best..

Sweet Smile said...

watson ada ,, shopping mall byk

Anonymous said...

Saya pakai produk Aiken ni.memang bagus .jerawat besar dua hari lepas dah takde.minyak kat muka pun berkurang.tapi still tak pernah cuba yg no 4 tu.hmm kena beli ni

Anonymous said...

Mm mcm mana step nk pakai semua produk tu ehh ?

Izza Sakura said...

@Anonymous hai,,,mula-mula awak pakai cleanser aiken dulu kemudian pakai toner aiken,pastu boleh la pakai aiken tea tree oil tu dap-dap sikit je,hrp jelas ye

Nurul Farhanah said...

Awak kalau nak pakai cream dgn tea tree oil tu kena pakai yg mana satu dulu? Ke pakai salah satu je?

Fatin Nadia Mustapa said...

hi, nak tanya. kalau pakai krim then lepastu pakai yg no.4 tu boleh ke? sebab i baru nak try guna aiken ni. muka naik jerawat merah and jerawat pasir.

Noor Azie M. Aziz said...

Bulehhh

Noor Azie M. Aziz said...

Bulehhh

Izza Sakura said...

@Fatin Nadia Mustapapakai no 4 dulu baru krim

Izza Sakura said...

@Nurul Farhanahtea tree oil pakai SEBELUM PKAI KRIM

Miya Molek said...

Kalau pakai toner no 2 tu tanpa kapas then terus lekap and sapu dkt muka boleh?

Myrra Arill said...

Aiken mmg best. Yg cream tu boleh hilanglan sel kulit mati tapi ambil masa sikit. Sya mmg pakai cleanser, toner n cream. Tea tree oil je belum try lagi. Nnti nak try

Didit zali hasan said...

Kalau toner tu pakai tidor boleh x? Harap rply..sbb sy menderita muke berjerawat yg lama sgt2..skrng baru nk hilang kan jerawat

Izza Sakura said...

@Didit zali hasanBoleh je tapi pakai krim ilangkan jerawat sekali ye,untuk cuci darah amalkan vit c

untuk info wsap je +60193484205 maz

Izza Sakura said...

@Miya Molekbetter guna kapas

mai Sarah said...

nak tanya boleh? toner and cleanser Aiken ni sesuai untuk muka berjerawat tak?

Anonymous said...

Blh ke kita simpan dlm fridge.sbp nk bg sejuk.

Dira said...

Harga dlm area brp ye?

zaiyreen03 said...

saya baru beli yg no.4 tea tree oil di guardian, murah rm12.90 je, best cepat meresap dlm kulit, kulit pun rasa nyaman, esok nk g beli lagi pencucimuka dan toner

zaiyreen03 said...

saya baru beli yg no.4 tea tree oil di guardian, murah rm12.90 je, best cepat meresap dlm kulit, kulit pun rasa nyaman, esok nk g beli lagi pencucimuka dan toner

nicacyunk 95 said...

Keempat2 tu best sangat .. Saya stop pakai tati ,then muka naik jerawat pasir bila stop .. Lepastu terus cuba aiken ni .. Skrg baru 3 minggu guna produk ni.. Kulit semakin cerah dan parut2 dah pudar .. Alhamdulillah

4ahs said...

Yg no 4 tu klau pakai dkt jerawat ada effect bkas jerwt jdi hitam ker?

farra fazli said...

Lepas pakai toner aiken, boleh pakai cc krim x?

farra fazli said...

Lepas pakai toner aiken, boleh pakai cc krim x?

M. said...

hello mcmana you pakai pimple cream dia? you dot kat jerawat tu ke you spread all over yr face? when you put it does it feels itchy on yr face?

Masniey Mika said...

Betui ke toner Aiken xde acid? Sy tgok dlm Ingredients ade jr salicylic acid.

Masniey Mika said...

Letak di kwasan yg ada jerawat ja.. 2 kli.shri.. Mlm n pgi

Masniey Mika said...

Letak di kwasan yg ada jerawat ja.. 2 kli.shri.. Mlm n pgi

Masniey Mika said...

Betui ke toner Aiken xde acid? Sy tgok dlm Ingredients ade jr salicylic acid.

Nor Syafiqah said...

then for tea tree oil tu nak guna bila eh?

Designed By Izzasakura