Breaking News

Tips atasi masalah bibir kering

Hai semua,harini nak bagi sedikit tips atasi masalah bibir kering,gelap dan kusam.Saya pun menghadapi masalah bibir kering ni ,bukan saja kering malah ia akan mengelupas dan berdarah kemudian lebam,ya lebam ,kalau bibir dah lebam mesti tak cantik dah kan.

Saya pun alergik dengan  gincu ataupun lipbalm ,bila saya pakai bibir akan mula mengelupas dan kering terutama bila cuaca terlalu panas,sangat-sangat merimaskan.Akhirnya saya cari alternatif lain dengan mengamalkan petua di bawah

Petua 1
Mentega/planta bukan saja boleh dimakan bersama roti tetapi ia juga berfungsi melembabkan
bibir,memerahkan bibir,


Petua 2
Mesti semua tahu kan aloe vera snaagt bagus untuk bibir dan juga untuk kecantikan,kalau bibir anda kering boleh je sapukan sedikit gel aloe vera ni ye.anda akan lihat hasilnya

Petua 3
Madu pun bagus sangat untuk memerahkan bibir,cuma saya jarang amalkan tips ketiga ni disebabkan rasa madu tu agak melekit bila disapukan ke bibir,

Okay semua selamat mencuba ye,yang pasti semuanya murah ,dan berkesan kalau diamalkan setiap hari,jangan lupa minum air banyak-banyak ,



4 comments:

Rosmiza Ali said...

Bagus tips ni.. Nanti kalau lipbalm dah abis leh try guna planta lak.. Kebetulan planta ada kat umah.. Thanks for sharing.. ^^,
RosmizaAli.Com™

Athirah Diyana said...

owh guna planta pun boleh ye? akak beli vaseline, org kata elok.

Laish Closet said...

Hi. jom join GA AVON ni. Hadiah best!! http://avononlinemalaysia.blogspot.com/2015/04/contest-buy-avon-online.html..
sorry ya.. x jumpa shoutbox

amie farhana said...

salam kenal , 3 petua dah buat tapi lebih suka planta sebab senang dapat,bibir pun jadi lembut sangat

Designed By Izzasakura