Breaking News

Review smartphone Oppo Neo

Hai semua selamat pagi..
Interface depan oppo.design lebih kurang macam iphone

Oppo mesti semua pernah dengar kan,jenama oppo ni agak popular jugak la dan harga pun berpatutan .Dah lama juga aim nak dapatkan oppo ni,harga pun murah .Senang untuk bisnes online ,.Gambar kamera depan belakang ok cantik berbanding samsung.

Macam-macam jenis jenama oppo ,tapi saya pilih yang murah je hehe rasa membazir sangat kalau beli yang memahal ni.

Masa ni akak yang belikan jadi dia pilih yang hitam je,ok la tak kisah kan.tapi sekarang ni rasa macam nak pilih warna putih pula nampak smart je.

Yang saya lihat oppo ni interface depan yang sangat cantik,wallpaper pun sudah siap disediakan .Ada pilihan gesture untuk membuka aplikasi yang kita suka.Hanya lukis huruf atau simbol kemudian boleh apply gesture .
Imej google.Ni adalah gesture ya.

Jadual di bawah  adalah maklumat mengenai oppo neo

NETWORKTechnologyGSM / HSPA / LTE
LAUNCHAnnounced2014, August
StatusAvailable. Released 2014, August
BODYDimensions132 x 65.8 x 9.2 mm (5.20 x 2.59 x 0.36 in)
Weight132.5 g (4.69 oz)
SIMYes
DISPLAYTypeIPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size4.5 inches (~64.2% screen-to-body ratio)
Resolution480 x 854 pixels (~218 ppi pixel density)
MultitouchYes
 - Color OS v1.4
PLATFORMOSAndroid OS, v4.3 (Jelly Bean)
ChipsetQualcomm Snapdragon 400
CPUQuad-core 1.2 GHz Cortex-A7
GPUAdreno 305
MEMORYCard slotmicroSD, up to 32 GB
Internal4 GB, 1 GB RAM
CAMERAPrimary5 MP, LED flash
FeaturesGeo-tagging, panorama, HDR
VideoYes
Secondary2 MP
SOUNDAlert typesVibration; MP3, WAV ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
COMMSWLANWi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot
Bluetoothv4.0, A2DP
GPSYes, with A-GPS
RadioFM radio
USBmicroUSB v2.0, USB Host
FEATURESSensorsAccelerometer, proximity
MessagingSMS (threaded view), MMS, Email, Push Email
BrowserHTML
JavaNo
 - MP4/H.264/FLAC player
- MP3/eAAC+/WAV player
- Document viewer
- Photo viewer/editor
- Voice memo/dial
BATTERY Li-Ion 1900 mAh battery
Stand-by
Talk time
MISCColorsBlack
Price group3/10


 Yang paling best sebab ada effect live weather.Sekarang ni tengah dalam proses nak cari oppo yang mempunyai dual sim pula hehe.tunggu ada bajet lagi,Buat sesiapa yang tak berapa ada bajet macam saya ni boleh pilih oppo,harga dalam rm500lebih..   sekian...





1 comment:

Aqilah Azmi said...

oppo kan ank didik ipong hehe so mmg best! huhuw

Designed By Izzasakura