Breaking News

Nuffnang bermurah hati lagi...

Hai semua.

Sudah lama tak berkesempatan untuk update entri ni maklumlah sibuk siapkan tempahan dari customer,ini pun update entri dari tablet.

Tajuk kali ni nuffnang bermurah hati lagi?murah hati sebab apa?sebab utamanya nuffnang sudi memberi cpuv yang ke 4 walaupun blog ini sekadar blog yang entah apa2 kot ,hehe

Walaupun blog ni sekadar blog picisan namun ada juga yang sudi berkunjung,terima kasih ye pada silent readers,pemberi komen dan semua followers saya dan yang pernah mengunjungi blog ini ,

Ini adalah tips bagi mereka yang ingin mendapatkan cpuv dari nuffnang


CPUV bermaksud cost per unique visits
Sebenarnya sesiapa yang mendapat cpuv ni earning akan bertambah tanpa ada orang yang klik iklan tersebut,ia dikira berdasarkan berapa ramai orang yang mengunjungi blog anda sepanjang cpuv itu berjalan,wah hebat kan?

Tips mendapat cpuv
1.Sentiasa update entri
Selalu rajinkan diri untuk update blog dalam 2 kali seminggu tak kisah apa pun,ada juga orang yang nak baca kan,

2.Hantar tiket pada nuffnang
Untuk sesiapa yang baru dalam dunia blogging ni,saya sarankan hantar tiket pada nuffnang supaya nuffnang tahu akan kewujudan blog anda,
Klik di bahagian contact us.


3.Buat segmen
Ha...selalulah cek nuffnang tu ye,kot2 dapat cpuv kan,jadi kita mulakan misi kita,buatlah segmen sepanjang cpuv tu ada,lagi bertambah earning kita.
Cara cek cpuv ada ke tak,click bahagian earnings

4.update survey/blogger profile
Ini pun penting supaya pengiklan tahu blog kita membincangkan tentang apa,sama ada kecantikan,bisnes dan sebagainya.Update tiap-tiap hari lagi bagus"

Itu saja tips dari saya,gudluck semua,

Berblogging bukan untuk mendapatkan duit...duit dan duit tetapi hanya untuk mengisi masa lapang,dan juga mendapatkan sideincome,yang penting jangan menipu semata-mata nak duit,

3 comments:

Kin Naz said...

betul tu iza, nice sharing :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. bestnya awak! murah rezeki. saya takpakai nuffnang. pakai KOMLI je. hihi. saya sedekah klik utk awak hari ni :)

Nur Eisha Fatihah said...

terima kasih untuk info ini :)

Designed By Izzasakura