Breaking News

Tips kekalkan pageview



Hai semua,kali ni saya nak bagi tips untuk kekalkan pageview korang walaupun pada masa tu korang langsung tak update apa-apa.ataupun dengan kata lainnya,tiada idea nak update entri.Bayangkan kalau korang tinggalkan blog pada jangka masa yang lama mesti pageview jatuh mendadak kan

Tips pertama:
1.Perbanyakkan entri menarik
Yang ni penting sangat untuk sesiapa yang baru lagi dalam dunia blogging ni,sentiasa banyakkan entri yang pengunjung minat untuk dibaca,dan entri tu sentiasa segar maksudnya sentiasa orang cari,contohnya tutorial blog,tips belajar,tips solekan macam2 lagi.

2.Ping entri
Ini pun penting juga,supaya entri korang tu mendapat tumpuan di search engine google.dan menggalakkan trafik serta pageview yang tinggi.contohnya korang boleh ping entri di kartikel,busuk org,apesal.com

3.Coding SEO
Benda yang paling penting mesti tak ramai yang ambil tahu mengenai seo ni kan,semua blogspot tidak mesra seo sebenarnya,wordpress kebih mesra seo.disebabkan itulah sekarang ramai beralih kepada wordpress theme kecualilah jika blogspot korang diletakkan coding seo di bahagian edit html.

4.Biar gambar menceritakan segalanya
Haa..tak faham ye?maksudnya kalau korang tiada idea nak update apa,boleh je buat Wordless wednesday,ada juga orang yang terjah blog korang kan.

5.Buat segmen
Korang pun boleh buat segmen kalau korang rasa korang tinggalkan blog dalam jangka masa yang lama,dengan ini,tak ada la pageview menurun kan,

Ok itu saja tips yang saya amalkan supaya pageview sentiasa kekal ,tak rugi mencuba,

5 comments:

EncikKai Abgdude said...

rajen2 kan blog walking

http://abgdude.com

Muhammad Khairuddin Lim said...

rajin blogwalking ke blog kami....hihihi.

Mysara Ab Rahman said...

bw pn salah 1 cra

Marou Apple Hijau said...

ringankan tangan blogwalking..
nice entry.. nanti boleh apply

recent post : Selamat Hari Raya Haji 2013

cik didiey said...

ping entry tu nak buat mcm mana??? coding SEO tu pulak apa??

Designed By Izzasakura