Breaking News

Tuto:Cantikkan brush

Hallo semua,

maaf sudah lama tak update blog ni,nampaknya pageview menurun.bukannya apa kadang-kadang mood berblog tu tak ada,ataupun dengan kata erti lain tak ada idea nak update apa,dan sibuk menyiapkan tempahan jadi tak ada masa untuk blog sendiri

jadi memandangkan ada yang request tutorial jadi rajin2 la buat,

Bahan-bahan
photoshop
Kreativiti
Kesabaran



step 1
Brush asal,boleh pilih brush kesukaan korang dulu,

Step 2
Ikut yang macam saya buat kat atas tu ok,untuk drop shadow

Step 3
Untuk inner shadow,tiru je dalam gambar tu

Step 4
outer glow

Step 5
Inner glow

Step 6
Bevel n emboss

Step 7

Step 8
Gradient overlay



Untuk gradient ni ,korang boleh adjust colour mana yang korang suka.,

Ok itu saja,senang kan?cuma banyak step saja.

Kemudian style tu korang boleh save .




3 comments:

Asma Sah said...

Tutorial yang berguna ,boleh la Asma' cuba nanti .Thankksss :D

cik yaya said...

yaya tak reti la pulak nak menggunakan photoshop ni

Nur Irdina said...

Dina tak boleh boleh lagi buat brush . Tapi untuk drop shadow tu ade kat pixlr.com . Nasib baik :D

Designed By Izzasakura