Breaking News

Tutorial Letak pattern di doodle

Hai semua,

Bahan-bahan yang perlu ada
Photoshop
Pattern(boleh google)

Tutorial ini adalah permintaan dari seorang blogger,siap pm kat fb lagi,jadi jom bertutorial ye,

Langkah 1

Klik open 


Cari background yang korang suka

Sudah?

Patern tadi kita akan drag dan letak di atas layer tudung,

cute,cantik,tempah doodle

Namakan background tadi sebagai pattern dan drag bawah layer tudung .Klik kanan dan create clipping mask

photoshop,tutorial
siap,,dah


Kalau tak faham tanya,jangan malu-malu meow2 ye





6 comments:

Asma Sah said...

Boleh cuba ni ,tuto yg berguna .Thanksssss

sYiRa LoKMaN said...

nice...salam ramadhan :)

Che Rosliza Che Mat said...

nice tutor

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

ena just nak tau camne maz lukis tudung tu.. huaaaaaaaa...

Izza Sakura said...

Ena:nk maz bt tutor bt tudung ye?

Ain Nadia said...

Nice tuto kak. Nnti boleh cuba ,,

Designed By Izzasakura