Breaking News

Tutorial load brush,style and shapes

Ini adalah request dari Ain Rahman,terima kasih sudi request tuto ni,Tutorial ini hanya untuk sesiapa yang baru nak berkenal-kenalan dengan photoshop ni,atau mungkin dah lama kenal2 tapi tak tahu cara nak guna photoshop ni,

Sebelum itu klik ini,ini dan inilah

Things to remember,
Singkatan perkataan digunakan dalam photoshop ni,.

BRUSH(ABR)
STYLE(*ASL)
PATTERN(PAT)
SHAPE(CSH)
 
                                                  Tutorial load brush(ABR)


Klik brush

Kemudian akan muncul seperti di atas kan ,klik pada dropdown anak panah kecil hitam sebelah tu


Window ni pula yang akan muncul,klik load brushes
Brush tadi dah boleh guna .


Tutorial load shapes(CSH)

Klik bahagian dalam bulatan merah

Kemudian akan keluar petunjuk window di atas,tengok bahagian atas,Klik pada bulatan merah

                                                              Akan muncul shape

Klik dropdown anak panah kecil hitam

Klik dan korang akan jumpa load shapes

Nampak kan?shape berformat csh.load seperti biasa

Tutorial load style(*ASL)


Klik window>style
Klik dropdown tepi >load styles

Ok itu sahaja entri hari ni.

Untuk dapatkan style ,brush dan pattern,boleh cari dan download ok.


1 comment:

Nur Irdina said...

Wah nampak senang . Akak boleh buat tutorial cara nak download photoshop tak ? Kalau akak ade mase je :D :D

Designed By Izzasakura