Breaking News

Tutorial buat header guna photoshop


Hari ni   tuto buat header guna photoshop cs3 kalau takde photoshop silalah download ye.kat sini  fizgraphic .Banyak sangat tutorial tentang photoshop kat fizgraphic ni,jadi kalau ada yang tak paham boleh tanya kat dia ok.
Kalau sesiapa takde photoshop atau susah nak download tu boleh guna photoscape dengan paint net,tutorial ni dibuat atas permintaan cik aina,sebenarnya malas sangat nak buat tuto sebab kne printscreen bagai...tapi sebab ada yang request tuto so terpaksa lah buat.
                              
1.Tekan file>new.adjust height and width kt situ

2.Tekan T untuk text

3.Tulis apa-apa yang korang nak tulis

4.Adjust warna text.Contoh text maz warna hitam.
                                                  

  5.Kalau nak mencantikkan lagi tulisan tu klik layer                          

6.Blending options pilih drop shadow ,bevel and emboss,contour,tick kat situ
                                
9.Untuk load brush contoh brush daun cm maz tu
       Ok siap...lau tak faham leh tye,bubye      

7 comments:

Cho Zila said...

akak yang malas mencuba... tapi kalau dah cuba addicted la kot nanti..

✿A I N A A✿ said...

ena dah chat di shoutbox.. hehehehe.. kalau ade twitter/fb, add je la ena.. senang sikit nk communicate...

Izza Sakura said...

ok add fb maz lah ea,kt tepi tu,npk kan?

Seneorita Baharin said...

owhh mcm 2 eyh...thank Q izza..nnt boleh la try..hee

Nur Irdina said...

macam mane nak buat brush tu ??

☺ CikNurin Irdina ♡♥ said...

brush tu nk kne download eh?

Izza Sakura said...

Yup kne dwnload

Designed By Izzasakura