Breaking News

Lokasi jerawat dan faktornya terjadi

Hai semua,lama tak update kan,segmen tengah berlangsung,masih ramai yang belum join lagi,tadi masa tengah online terjumpa satu artikel yang sangat berguna untuk semua,betullah kata orang,bila kita sihat dari segi dalaman ,semua tu akan   terpancar di wajah kita,

Kali ni nak berkongsi dengan semua mengenai lokasi jerawat tumbuh dan faktor-faktornya terjadi

  Kehadiran jerawat sebenarnya berpunca dari toksik-toksik yang ada dalam tubuh badan dan seterusnya

Lokasi jerawat di wajah anda mungkin disebabkan oleh faktor-faktor berikut:

1&2: Sistem pencernaan - Kurangkan makanan segera, lemak & tingkatkan pengambilan air suam.

3: Hati - Kurangkan makanan berminyak dan bahan tenusu. 

4,5&7: Kurang minum air - Tingkatkan pengambilan air suam

6: Jantung – Jaga tekanan darah. Kurangkan makan pedas dan daging. Tingkatkan pemakanan kaya Omega-3

8: Buah pinggang - Anda mungkin kurang minum air. Lebihkan minum air masak dan kurangkan garam dan kafein.

9&10: Pernafasan – Elakkan badan dari menjadi terlalu panas, kurangkan gula dan banyak bersenam.


11&12: Hormon – Stres dan hormone punca utama. Pastikan tidur yang cukup, lebih minum air & tingkatkan sayuran.

13: Usus – Lebihkan makanan berserat, banyakkan minum teh herba.

14: Penyakit – Badan anda mungkin sedang melawan bakteria untuk elakkan dari sakit. Banyakkan berehat dan berfikir positif.

credit to LifeRich Network
s


                                 

8 comments:

Leyla said...

ade betolnye semua tu . leyla pon rase badan leyla selalu panas and kurang amek sayur >.< . nice perkongsian .

Izza Sakura said...

haah tu leyla,memg btul sbnrnye,kita kne jaga elok2,apa lgi ble dah remaja nie

Len Inouie said...

aahh.. nice entry.
11&12.. insomniac.

Nurul Najihah said...

Nice info sis ;)

Kila Lala said...

Bestnye fakta nie....thanks for sharing :)

PILOT LOVER said...

nice shared ..thanks maz :)

Leyla said...

tu la , muke da terok sangat nie . tataw nak pakai ape lagi . dengan cuace kat perlis yang panas n kering . :(

Tengku Iji said...

woah. info yang sangat menarik ni.

Designed By Izzasakura