Breaking News

Tutorial transparentkan header guna paint net

Kali ni tutorial yang di request oleh seorang blogger kita,Cara ni mudah je,tak perlu ada photoshop,cukup hanya photoscape untuk buat header dan paint net untuk transparentkan header,

Kalau tak ada paint net download  sini



Langkah 1.
Klik file>open

Langkah 2
Ini adalah imej yang akan kita transparentkan

Langkah 3
Klik kat tongkat ajaib(magic wand tu) dalam kotak merah tu,




Langkah 4
Kemudian ambil tongkat ajaib tu klik kat area biru area yang nak ditransparentkan.


Langkah 5
Siap dan save imej anda save as png ok,

Nak buat header comel tak?KLIK SINI

3 comments:

heirizalieyana said...

thanks for sharing,,,nnti bole try

Amanina Mads said...

singgah sini. simple..

Nur Irdina said...

Dina dah ade paint.net ni tapi tak pernah gune . Terima kasih untuk tuto ni kak . Dina baru tau :D :D

Designed By Izzasakura