Breaking News

Berhenti....

Salam sejahtera semua,urm rasanya macam nak berhenti berblog la,*eh bukan*berhenti mendesign sebenarnya.hehe buat suspens sikit

Bukannya apa sekarang rasa macam tak cukup masa untuk mendesign blog lagipun line sekarang agak teruk sikit sebab cuaca biasalah pengguna broadband katekan kemudian banyak lagi perlu belajar tentang photoshop dan coding html.

Sekarang ni pun banyak service mendesign blog ada yang murah ,cuma google je.
Tips untuk sesiapa yang mengambil tempahan edit blog tu korang kena ada sikap bersabar ye ,sebab apa kena sabar?kadang2 customer ni cerewet sikit,ala biasala tu kita pun cerewt jugak ,hihi

Kedua,tak semestinya design yang kita suka tu,customer suka. Ketiga jangan terburu-buru,keempat pandai bermain warna sebab kadang2 ada customer ni tak suka warna blog semuanya full je dengan warna pink la contohnya kan.hihi

Untuk header pula kena buat dengan kemas dan teliti disebabkan header ialah first impression pengunjung kat blog kita dan semestinya kena matching dengan tema blog yek.Dan kita kena kreatif bermain coding ,tak cepat putus asa ye.

Ok itu je penyeri entri untuk hari ni,good luck semua.Ada dua blog lagi kena design .

3 comments:

PILOT LOVER said...

btw izza design mmg byk yg comel2 dear :) rugi sikit kalau berhenti...hurmm

cik kumbang said...

ya betul semua tu cik kumbang setuju :)
Nak hasil yang terbaik kena bersabar

"tak semestinya design yang kita suka tu,customer suka"
betul,kadang2 kita buat dah ensem dah,tapi dia nak yg mcm biasa2 je,aduhai*

"pandai bermain warna"
yup betul3 :) cik kumbang paling lama bab2 nak pilih color -_-

Selamat men'design :p

bole la cik kumbang pencen pasni,kui3~

ammelia yusoff said...

betulll, kadang-kadang cantik di mata kita, biase2 sahaja di mata orang lain ^^

Designed By Izzasakura