Breaking News

Tuto photoshop:Teknik blend mode


Hai semua,

Ini adalah tutorial yang saya belajar dari youtube,sesuai sangat untuk sesiapa yang suka mengedit gambar dan menampilkan sedikit kelainan pada gambar

Pilih gambar kesukaan anda,

Saya pilih dua gambar ni

Step 1

1.Kemudian buka photoshop klik dan open gambar tadi.

2.Open gambar kedua pula

3.Untuk buang background klik eraser dan pilih brush yang soft bukan hard brush okay.Padam background sampai habis.



                    4.Kemudian klik file>new.Kemudian tarik gambar bunga matahri tadi,dan letak di canvas baru supaya gambar jadi lebih besar.


6.Ini adalah step terakhir,just drag the first picture and click ctrl+f for a free transform

7 Done,

Dah siap dah,yehh,,senang je kan?nampak macam real je hehe

3 comments:

nurul ezzatie zulkarnain said...

Ezzatie nak edit yang simple2 guna photoshop pun tak reti. Sedihnya =(

Yumida Huda said...

yumida baru semalam install photoshop nih
bagus tutor ni
blh yumida refer nanti
klo de tutorial pasal photoshop lagi..share la lg..yumida zero pasal software nih

Che Rosliza Che Mat said...

akak tak ada photoshop punya software huhuhu

Designed By Izzasakura