Breaking News

Tips agar earning churp-churp cepat naik

Memandangkan ramai sangat blogger sekarang ni yang suka spam shoutbox dengan iklan churp-churp ni jadi saya pun merajinkan diri untuk berkongsi tips yang betul .Kita tak nak buat duit dengan cara yang salah kan? Jadi bila cari duit tu biarlah ikhlas  tanpa memaksa ataupun spam shoutbox orang lain dengan iklan tu.

Iza join churp-churp ni dah lama cuma malas nak promote iklan je,tu yang tak naik2 ,hehe.Rasanya minggu lepas baru rajin sikit share tapi kat facebook je ,belum sampai 24 jam pun,dah naik earning churp-churp ni,mudah kan?

Bagi yang nak menaikkan earning churp-churp kena rajin promote iklan tapi dengan cara yang betul ok.

Rajin promote iklan
1.Dari budak tadika sampai nenek datuk mesti ada facebook kan?jangan ingat facebook sebagai media sosial je,facebook pun medium untuk membuat duit,jadi daripada korang online fb tu tak buat apa,share iklan ,dapat juga duit kan tapi kena rajin promote iklan sebab iklan churp-churp ni selalu berubah-ubah .Buatlah ayat yang menarik perhatian kawan -kawan fb so  akan klik iklan tu.

2.Jangan guna spoiler button
Haa ni ramai sangat blogger guna cara ni,maaf cara ni sebenarnya slah,Apa perasaan korang bila korang klik spoiler button tu lepas tu keluar tab banyak2 ,laptop pun jadi jem.mesti kita marah kan?Pada yang buat cara ni sila tukar sebelum pihak lain report dan pihak churp-churp akan tarik duit yang korang dapat tu,

3,Jangan spam iklan di group atau FB kawan
Ok saya pun pernah terpedaya ,join group iklan churp2 ni kemudian suruh orang klik iklan kita,masa tu macam orang tak tahu apa-apa kemudian  dapat emel dari pihak churp-churp bagi amaran lepas tu taubat tak buat dah,hehe.

4.Ketahui perkembangan churp-churp
Iklan churp-churp selalu berubah jadi pada siapa yang letak iklan churp-churp ni dekat blog ,jangan lupa tukar setiap hari.


Itu saja pengalaman iza dengan churp-churp ni,walaupun earning dapat sikit je tapi itu pun dah cukup ,sebab saya bukan berblogging hanya untuk duit,duit danduit ,berblogging biarlah ikhlas,barulah rezeki masuk.hehe


6 comments:

permatabiru said...

sama lah..berblogging untuk isi masa terluang..& bosan2 aje..duit tu sebagai Bonus aje...hihi

Izza Sakura said...

Btul tu kak,hee

Mrs Velentine said...

saya just share kat FB & blog

Nur Irdina said...

Saya takde churp churp ni. Sebab kecik lagi so mak tak bagi... Hehehe

Cik Tia said...

betul! jadikanlah blog tu sebagai salah 1 medium untuk menjana pendapatan sampingan. ingat , sampingan. bukan keutamaan. kalau tak , diri sendiri juga stress bila duit tak masyuk2 dalam blog.

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

thanks for the info

Designed By Izzasakura