Breaking News

Tips naikkan trafik blog

Selamat malam semua,hari ni nak berkongsi la sedikit sebanyak tips naikkan trafik blog.

Maklumlah saya ni baru dalam dunia blog ni,pageviews pun baru 100265.Kira tinggi juga la bagi blogger baru macm saya ni.

Tips-tips ni ialah,
Ping entri anda di pingje, busuk org,group facebook,apesal.com,gilaping,pingmyblog,googleping,dan kartikel & mungkin banyak lagi.

Lepas da ping ,mesti trafik korang menaik.Yang puas hati sangat bila ping entri kat gilaping.Cuma login guna Fb kemudian ping la entri tu.

Blogwalking & tinggalkan komen pun salah satu caranya.Jadi jangan malas-malas blogwalking ye.

Kalau da malas tinggalkan komen,cuma tinggal jejak korang kat shoutbox..

Tips seo pun penting ye.Kalau nak tahu blog korang mesra seo ke tak .cuba korang tengok tajuk blog korang bila taip kat google,

Tips karangan|Cherry blossom.Haa,yang ni mesra seo tau dimana tajuk entri korang berada kat depan nama blog korang.

Kalau nak tahu code ni boleh rujuk di pingje org untuk tips seo.Admin dia memang baik hati.Hehe.

Tajuk entri pun mainkan peranan juga ye,jangan asyik personal pasal cinta,cinta,cinta ,pasal pakwe korang je.Tak best la cam tu.Cuba masukkan petua ke,tips ke.macam-macam lagi.

Tu je lah entri untuk malam ni.Semoga bermanfaat~

4 comments:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

thanks dear for the info.. nak naik traffiq blog jugak ne

Izza Sakura said...

Ok kak dysha.bse je tu

Puteri Kasih said...

tips yang menarik..memang ping dan bw tu agak penting juga :)

RuBy ArE_TuN ArE_dA V-yAh said...

tq for the info...

exchange link

Designed By Izzasakura