Breaking News

Tutorial edit header baru

Hai semua,perasan tak bila korang tukar header,header tu akan jadi camni?Jadi penyelesaiannya korang takleh upload header kat Pageelement lagi,kena guna edit coding pula,susah kan?



Header saya yang mula2 bersih suci,tiba2 terkena jangkitan hitam pula dia,stress juga dibuatnya,


                                          Wow,sangat buruk jadinya

Mula2 korang dah save as png tapi bila upload jadi hitam pula kan,jadi di sini cara penyelesainnya

Coding ni sesuai untuk minima template dan denim shaja.Template lain kurang pasti

 1.Cari kod #header-wrapper { 

2. Paste kod ni bawah kod no 1 background:transparent url(URL HEDER) no-repeat scroll 0 0;
border-bottom:0px solid #A6A6A6;
height:90px;
margin-bottom:-13px;
width:936px;
}

3. Yang warna ungu tu korang ubah ikut width:lebar blog dan  height:tinggi header manakala kod URL HEDER  tu tukar kepada url imej korang ok,

4.Preview >save template

Kalau tak faham tanya la ye




3 comments:

Nur Sabrina said...

Mintak share :) TQ~

cik didiey said...

baguslah..siap bg penyelesaian kat org lain :)

Nur Irdina said...

bagus la tuto ni . nasib baik header dina tak jadi camtu :D

Designed By Izzasakura