Breaking News

Cara rawat rambut

Selamat malam semua,yi how ma?tak faham?tak faham xpe saja testing je.Ok ni tips untuk merawat rambut dengan betul.

1.Leraikan rambut dengan jari selepas bangun dari tidur.Selepas itu,barulah boleh menyikat rambut .

2.ketika guna perapi,sapu pada bahagian atas dan hujung rambut shj.

3.sikat rambut sebelum guna syampu.

4.Pakai topi jika rambut trdedah kepada cahaya matahari tlalu lama.

PETUA PENJAGAAN RAMBUT.
1.Dadih lembutkn rambut iaitu msukkn 2 sudu tpung dan bancuh dgn air suam .perah dgn limau nipis kemudian simpan dlm peti sejuk selama 6 jam.Lepas tu,boleh lumur pada rambut.

2.Kacang hijau ,tapis dan guna airnya kmudian lumur di atas rambut.

3.Ambil kuning telur dan sapu pada rambut.

4.Limau nipis utk rambut kering,berbiji.bercbg,atau rosak.lumurkan pada rambut.

Cara paling senang kan?jom cuba

3p.

1 comment:

✿A I N A A✿ said...

tips yg berguna.. boleh lah cuba, sebab rambut ena ni agak nipis dan keperangan.. macam kurang something je...

Designed By Izzasakura