Breaking News

TIPS CANTIKKAN BLOG

Selamat pagi,mesti korang nak blog yang cantik,ringkas dan loading pun cepat.

Saya tahu blog saya tak secantik mana tapi sekadar berkongsi ilmu di dada.Apa lagi jom ikut tips ni.

1.Pilìh background yang sesuai.
Background blog ni jangan pilih yang warna terang sangat mcm hijau terang tu,nanti silau pula mata.Pilih hijau lembut/biru ke.& mcm2 warna lagi.

2.Size header
ikut kesesuaian lebar blog.Jangan terlalu besar dan Jangan terlalu sarat dengan imej.

3.Buang widget yang tak perlu.
Yang ni kne ambil tahu sebabnya banyak sangat di alam maya ni suka letak bunga sakura gugur di blog la,love gugur kat blog la.JANGAN LETAK!!SEBAB?nanti visitor datang nak bce entri tiba2,dia rasa terganggu dgn benda tu so silakan buang dalam tong sampah.Benda tu pn akan bt loading jadi lambat.

3.Konsert dalam blog.
Ni pun sama,music player tu biar ada button pause.Bayangkan kalau korang tengah layan lagu jiwang kt laptop dan nak blogwalking tiba2 muncul lagu lain,rasa rimas tak?jawab sendiri.

4.Template blog
Template ni berlambak juga kat alam maya ni,cuma pilih dan install je dalam blog cth mcm shabbyblog background la tapi yang tak best sebabnya loading template ni LAMBAT!jadi faham2 la untuk pengguna broadband cm saya ni..Better buat sendiri.

Banyak lagi sebenarnya tapi tu je tips yang saya bagi.

7 comments:

ANa Ahmad said...

waa bgus tip ni hihi log saya tmplte tu org buatkan.. huhu jd x tau la brt ke tidak blog saya tu hihi ^^ nice blog lembut lawa lg ni

Puteri Kasih said...

tips yang menarik ni :)

yang penting blog kemas, mudah nak membaca dan cepat load kan :)

Izza Sakura said...

Tme ksh ana

Izza Sakura said...

Btul3:-)

Sherlyanna angiela Martin said...

macam mana dengan blog saya?? ada termasuk ka dalam seperti yang di nasihat kan.. hehe... ini link blog saya... http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/

Izza Sakura said...

Ok angiela.sy cek dlu

Izza Sakura said...

Angiela.ok je.loading pun cepat

Designed By Izzasakura